fbpx

Specialist privind Managementul Riscului Calității (QRM) în industria farmaceutică, creditat de Colegiul Farmaciștilor (16 puncte)

Acest curs este creditat de Colegiul Farmacistilor beneficiind de creditele EFC ( Educație Farmaceutică Continuă) – însumând 16 puncte.

Principiile managementului riscului calității (QRM) necesită evaluarea riscului pentru siguranța pacienților și calitatea produselor pe baza cunoștințelor, datelor și experienței științifice. Autoritățile de reglementare se așteaptă ca QRM să fie în mod inerent încorporat în coloana vertebrală a sistemului de management al calității (SMC) prin utilizarea unei abordări a ciclului de viață pentru a implementa atât instrumente de risc formale, cât și informale care susțin elementele pentru evaluarea riscurilor, controlul riscurilor, revizuirea riscurilor, comunicarea riscurilor identificate și acceptarea riscurilor reziduale.

Se adresează persoanelor din industria farmaceutică GMP si GDP, producatorilor/ furnizorilor/ distribuitorilor de produse medicamentoase (intermediare și finite), de substanțe active, de excipienți și de materiale de ambalare sau celor care doresc să-și dezvolte nivelul de cunoştințe în acest domeniu.

Grup Țintă

Managementul riscului

Dezvoltarea produselor

Asigurarea calității, controlul calității, conformitatea, inginerii și managerii de proiect

Punere în funcțiune, validare

Furnizori de servicii de inginerie

Profesioniști în operațiuni și instalații de producție

Tematică

Prezentare generală a reglementărilor

Prezentare generală a programului QRM

Principii și exemple de instrumente pentru managementul riscului de calitate care pot fi aplicate la diferite aspecte ale calității farmaceutice

QRM pentru menținerea calității produsului pe tot parcursul ciclului de viață

Elemente QRM

Roluri și responsabilități

Planificarea riscurilor

Evaluarea riscurilor

Controlul riscurilor

Rapoarte de risc și rezultate

Interrelația dintre înțelegerea riscurilor și selectarea instrumentului QRM

Abilități de facilitare

Euristica umană

Influențe culturale asupra QRM

Exemple, studii de caz

Pe tot parcursul cursului, performanța fiecărui cursant este evaluată în funcție de sarcini, discuții, prezentări, contribuții personale, gestionarea optimă a timpului și punctualitate.

Durată

2 zile

Certificate

Certificat de absolvire TÜV Thüringen Karpat

Opțional - Certificat TÜV Thüringen e.V. Germania (50 euro + TVA)

Investiție

350 euro
*prețul afișat nu conține TVA

Înscriere

Reducere*

Organizațiile certificate TÜV Thüringen e.V. Germania - 20% discount

Pentru trei sau mai multe persoane din aceeași organizație – 15% discount

Pentru două persoane din aceeași organizație sau pentru o participare anterioară la un curs TÜV Thüringen Karpat - 10% discount

Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanți se va face o ofertă personalizată.

Recomandări cursuri