Portretul companiei

TÜV Thüringen este o companie de servicii activă la nivel internațional, cu sediul în Erfurt. De-a lungul ultimelor decenii, compania s-a transformat într-un furnizor de servicii orientat către clienți și servicii, cu sedii și reprezentanți în numeroase țări. Portofoliul de servicii se concentrează pe protecția oamenilor, a mediului și a proprietății împotriva pericolelor care pot fi generate de tehnologie.

Pe lângă sistemele tehnice și mașinile de toate tipurile, TÜV Thüringen testează și deservește, de asemenea, sisteme și procese din toate industriile. Aceasta include inspecții clasice în scopul siguranței instalațiilor sau a traficului, precum și inspecții ale produselor sau materialelor. Activitatea experților noștri contribuie, de asemenea, la conservarea resurselor și la utilizarea eficientă a energiei, în timp ce, în același timp, activitatea noastră sprijină utilizarea în siguranță a energiilor alternative și a sistemelor de acționare.

Indiferent dacă analizăm, evaluăm, informăm, calibrăm, măsurăm, testăm sau certificăm: Clienții se pot baza pe judecata noastră. În academiile noastre, formăm și dezvoltăm mii de persoane an de an pentru a le califica pentru o gamă largă de profesii și sarcini. În laboratoarele noastre, testăm dispozitive și materiale de toate tipurile, calibrăm instrumente de măsurare și tehnologia motoarelor și dezvoltăm procese inovatoare și durabile, cum ar fi testarea nedistructivă cu ultrasunete a acumulatorilor de presiune.

Pentru a putea stăpâni provocările din ce în ce mai complexe ale timpului nostru în interesul clienților noștri, angajăm peste 1.200 de experți dintr-o gamă largă de domenii de specialitate din întreaga lume. Mai mult de 150 de acreditări, aprobări și certificări la nivel național și internațional confirmă competențele noastre. Aproximativ 300 de companii membre sunt conectate în rețea prin intermediul asociației noastre și lucrează împreună cu noi pentru a consolida puterea inovatoare a Germaniei Centrale. Apartenența noastră la numeroase inițiative naționale și internaționale asigură un contact strâns cu toate domeniile științei, afacerilor și politicii. Acest lucru garantează avantajul de cunoaștere necesar pentru soluții inovatoare.

Obiecții și reclamații

În cazul în care facem o greșeală sau sunteți nemulțumit de un serviciu, vă rugăm să ne anunțați. Trimiteți-ne un e-mail sau dați-ne un telefon. Procesăm reclamațiile și sugestiile dumneavoastră în mod consecvent, în conformitate cu procedura noastră stabilită:

  • Procesăm obiecțiile și plângerile sau chiar sfaturile dumneavoastră în mod consecvent și imparțial.
  • La primirea plângerii sau a obiecției dumneavoastră, veți primi o confirmare de primire în cel mai scurt timp.
  • Tratăm toate informațiile ca fiind strict confidențiale.

Pentru a procesa obiecțiile și reclamațiile, se colectează și se verifică informațiile pentru a determina cauzele și pentru a lua măsuri corective și de remediere adecvate. În cadrul acestui proces, se evaluează, de asemenea, rezultatele unor apeluri sau plângeri similare anterioare, pentru a identifica și corecta orice erori sistematice existente. În cazul în care procesul de procesare durează puțin mai mult, vă vom trimite informații intermediare. După procesarea finală adecvată a obiecției sau a plângerii, veți primi o scrisoare de răspuns.