fbpx
20200911_0135_lq

Start la sezonul de distracție!

La începutul sezonului de distracție: Calificarea personalului deservent al roller coasterilor, caruselelor și rotilor panoramice – un necesar absolut.

Nerespectarea instrucțiunilor utilizare pot provoca accidente grave.

Cu ocazia începerii sezonului de distracție, asociația TÜV (TÜV Verband) a prezentat propuneri pentru îmbunătățirea siguranței echipamentelor de distractie. Pe lângă calificarea personalului de pe roller coaster, carusele, roti panoramice, densitatea comenzilor ar trebui crescută și toate sistemele adaptate la seria de standarde EN 13814 (Securitatea echipamentelor pentru agrement și a echipamentelor pentru parcurile de distracții)

“Nivelul ridicat de siguranță al atracțiilor din Germania este considerat exemplar la nivel internațional”, spune dr. Joachim Bühler, director general al TÜV Verband.

Cu toate acestea, sistemul de siguranță existent trebuie pus la îndoială din nou și din nou și adaptat la stadiul tehnicii. Motivul a fost o acumulare de accidente grave în ultimul an.

Asociația TÜV a inițiat apoi un proces de analiză a incidentelor și de a elabora sugestii inițiale de îmbunătățire.

Potrivit evaluării experților, principalele cauze ale accidentelor din anul precedent nu au fost defecțiuni tehnice ale sistemelor. În schimb, acestea se datorează deficiențelor reglementărilor de operare, funcționare sau utilizare.

Asociația TÜV propune următoarele măsuri pentru a crește și mai mult nivelul de siguranță în cadrul parcurilor de distractie:

– Îmbunatatirea calificării: Operatorii, personalul de exploatare și personalul de întreținere ar trebui să fie instruiți în conformitate cu domeniul lor de responsabilitate. Specialiștii implicați în operarea echipamentelor din parcurile de  distracție ar trebui să fie special instruiți pentru a respecta toate cerințele standardelor și liniilor directoare relevante.

– Consolidarea controalelor: Ar trebui extinse controalele pentru a asigura conformitatea cu reglementările de funcționare existente pentru atracțiile și parcurile de distracție.

– Creșterea nivelului de siguranță al parcurilor de distracție: inclusiv echipamentele existente, trebuie adaptate la nivelul de siguranță al seriei de standarde EN 13814.

Momentan, în Germania,  deși siguranța echipamentelor existente, este verificată în mod regulat, acestea nu trebuie să fie modernizate în conformitate cu standardul. Ele sunt doar periodic testate si, dacă este necesar, ajustate atunci când apar deficiențe de sigurantă.


Siguranță din inima Germaniei!