In parcul olimpic londonez Queen Elizabeth a fost inaugurat, pe ArcelorMittal Orbit Tower, cel mai lung tobogan pe plan mondial. Expertii TÜV Thüringen au verificat cerintele de tehnica securitatii ale acestui mega tobogan. „The Slide“ este considerat cel mai lung tobogan- tunel din lume pentru cei 178 de metri ai sai. 

Scheletul din otel al ArcelorMittal Orbit are 115 metri inaltime si este situat in parcul olimpic al metropolei britanice. Pentru vizitatorii Londrei, acesta este inca din anul 2012 punctul preferat pentru vizionarea peisajului.   Acum, ”The Slide” Orbit Tower este un punct de atractie in plus. Cei carora coborarea cu liftul li se pare plictisitoare, pot alege sa coboare de pe o platforma aflata la o inaltime de aproximativ 80 metri, prin 12 serpentine, alunecand pe saltele speciale de alunecare.

Integrarea ulterioara a constructiei toboganului in sculptura din otel, creata de artistul Sir Anish Kapoor, a fost o cerinta tehnica uriasa. Ideea, proiectarea si elaborarea toboganului-tirbuson a fost a creatorului de obiecte si intalatii belgian  Carsten Höller. Realizarea si montarea apartin producatorului de tobogane din Hessen Josef Wiegand GmbH & Co. KG la Rasdorf. Colosul din otel nobil, greu de 12 tone se compune din 23 elemente individuale prefabricate, care la anumite distante sunt prevazute cu ferestre din plexiglas. Astfel, doritorii de adrenalina pot admira, la viteza de alunecare de peste 30 kilometrii/ora, o imagine a Londrei de sus si nu trebuie sa astepte intr-un intuneric total lumina de la capatul tunelului.

TÜV Thüringen este organismul de certificare care a examinat cu meticulozitate interiorul tubului pentru a se asigura ca nu exista portiuni cu margini dure, inainte de punerea in functiune a mega toboganului. Aceasta verificare detaliata a fost facuta de catre examinatori in pozitie oblica, cu inclinarea la 45 de grade si prin parcurgerea bucata cu bucata a tubului-tunel de sus in jos.

La volumul de verificari s-au adaugat domeniul de start si de aterizare al toboganului, precum si controlul ghidarii optice a ansamblului.  Expertii au verificat si corespondenta dintre desenele de executie si planurile de constructie.