Zilele descresc din nou. Cine circula acum cu autovehiculul sau fara luminile aprinse sau cu faruri defecte, respectiv gresit reglate, risca sa fie observat prea tarziu. Toamna soferii ar trebui sa fie atenti ca la lasarea serii sa aprinda din timp luminile de seara. De asemenea trebuie controlata buna functionare a sistemului de iluminare.

Torsten Hesse de la TÜV Thüringen va sfatuieste sa aprindeti din timp luminile de intalnire. „Sa vezi si sa fii vazut este deosebit de important in aceste zile“, spune expertul in circulatie. Hesse recomanda tuturor participantilor la trafic sa verifice periodic sistemul de iluminare : „Nu pot decat sa recomand calduros tuturor soferilor, verificarea saptamanala a starii lampilor farurilor“, sustine Hesse.

Pe langa sistemul de iluminare in stare de functionare si corect reglat, o alta prioritate a toamnei ar trebui sa fie condusul prudent. Carosabilul ud, frunzele si vizibilitatea redusa dau de furca soferilor din nou. Expertul in circulatie Hesse le sugereaza soferilor sa-si pregateasca vehiculele pentru toamna. Aceasta inseamna printre altele: parbrize si faruri curate, dar si stergatoare de parbriz bune si suficient lichid de parbriz in rezervor.

Hesse va sfatuieste de asemenea sa adaptati permanent viteza la conditiile de vizibilitate. „Exista mereu soferi care conduc „orbeste“. In principiu, trebuie condus cu viteza care permite intotdeauna oprirea in siguranta a autovehiculului”. In cazul vizibilitatii reduse datorita cetii sau ploii, trebuie sa se circule si ziua cu luminile de intalnire aprinse. Folosirea proiectoarelor de ceata este permisa numai la o reducere considerabila a vizibilitatii. Luminile de ceata pot fi cuplate numai in cazul vizibilitatii sub 50 de metri. In astfel de situatii, viteza maxim admisa este de 50 km/h in afara localitatilor si 30 km/h in interiorul acestora.