La peste 30 de grade Celsius multi cauta racoarea in bazinele in aer liber sau lacuri. Racirea brusca a corpului poate duce la accidente la scaldat, consecinta cea mai grava fiind decesul.

In acest an in Romania, datorita temperaturilor inalte, dar si a imprudentei sau nestiintei  s-au intamplat deja multe accidente la scaldat, accidente care in majoritatea cazurilor ar fi putut fi evitate.

Pentru a va bucura in siguranta de scaldare, TÜV Thüringen va recomanda:

Sa nu sariti niciodata in apa rece fara a va fi racorit in prealabil, caci exista pericolul unui colaps circulator.

Sa nu faceti baie in ape nesigure; in apa pot exista obiecte de care sa va raniti, sau pot exista plante grimpante periculoase, va puteti incalci in ele.

Sa nu sariti niciodata cu capul in jos in ape necunoscute; apa ar putea fi prea putin adanca si ar putea exista pericolul unor raniri corporale grave si a unui stop respirator.

Sa nu intrati in apa dupa o masa copioasa sau dupa ce ati consumat alcool, caci si in acest caz este posibil un colaps circulator.

Persoanele mai in varsta, care au probleme de circulatie, sa renunte in general la baie pe caldura caniculara.

La bazinele de inot sa tineti seama de celelalte persoane si sa nu sariti in apa de pe marginea bazinului fara a va asigura in prealabil. 

Parintii ar trebui sa-si exercite permanent obligatia de supraveghere si sa nu-si lase copiii mici sa se joace singuri, caci chiar si bazinele pentru neinotatori pot deveni pericole mortale.

Respectati cu strictete instructiunile de utilizare si indicatiile de avertizare de pe toboganele acvatice: lasati suficient spatiu intre dvs. si persoana de dinainte. Nu alunecati niciodata cu capul in fata. Toboganele acvatice trebuie verificate anual din punctul de vedere al sigurantei. Le puteti recunoaste dupa placheta de verificare actualizata.

Acestea fiind spuse, Tuv Karpat va ureaza un concediu placut si lipsit de evenimente neprevazute!