fbpx

Calificare operator sudare conform ISO 14732

Acest standard international este prevazut pentru a servi ca baza la recunoasterea reciproca de catre organismele de examinare a calificarii privind competenta operatorilor sudori si a reglorilor pentru sudare in diverse domenii de aplicatie. Verificarile trebuie efectuate in conformitate cu acest standard international, cu exceptia cazului cand in standardul de aplicatie relevant sunt specificate verificari mai severe, caz in care trebuie aplicate acestea.

Abilitatea si cunostintele profesionale ale operatorilor sudori si ale reglorilor pentru sudare raman calificate numai daca acestia efectueaza cu continuitate acceptabila lucrari de sudare, in limitele domeniului de calificare. Totusi, o verificare a cunoasterii functionarii echipamentului pentru sudare este obligatorie.

Se presupune ca operatorul sudor sau reglorul pentru sudare a avut parte de o formare specifica sau are o practica industriala specifica in cadrul domeniului de calificare.

Toate noile calificari trebuie sa fie in conformitate cu acest standard international, de la data aparitiei lui.

La sfarsitul perioadei de valabilitate, calificarile existente si valabile ale operatorilor sudori si ale reglorilor pentru sudare, in conformitate cu cerintele unui standard national, pot fi preluate cu cerintele acestui standard international.

Contact:
Ing. Cristian Popescu cristian.popescu@tuvkarpat.ro 0753067863
Ing. Andrei Nastase andrei.nastase@tuvkarpat.ro

decembrie 2022
No event found!
[]
1 Step 1
Numele si Prenume
Telefon
help
Nume Firma
edit
Alte Observatii
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter


This will close in 20 seconds