fbpx

Auditor al sistemului de management al calitatii pentru laboratoare de incercari si/ sau etalonari conform ISO/IEC 17025:2018

ISO 17025 este un standard global pentru competenta tehnică a laboratoarelor de încercare şi etalonare.
Cursul este destinat cunoasterii si insusirii cerintelor relevante referitoare la implementarea sistemului de management al calitatii in laboratoarele de de incercari si/ sau etalonari conform ISO/IEC 17025:2018 si la auditarea acestora. Prezentarea teoretica a cerintelor de standard este completata de activitatea practica, de grup/echipa, vizand fixarea cunostintelor dobandite si demonstrarea aplicabilitatii acestora in diferite cazuri particulare.

 Grup Tinta

Cursul li se adresează angajatilor din diferite organizatii: reprezentantilor metrologi, conducatorilor de laboratoare, responsabililor cu verificarea tehnologiei, realizarii modalitatilor de masurare, evaluarea realizarii masurarilor, conducerii laboratoarelor de etalonare si de incercare/ examinare si care participa ocazional la auditul intern al cumparatorilor/ furnizorilor, precum si tuturor celor ce doresc sa-si actualizeze si sa-si consolideze cunostintele despre auditul sistemului de management al laboratorului.

Tematica

 • Standarde in domeniul sistemului de management al calitatii laboratoarelor: ISO 17025, ISO 15161, ISO 15189
 • Prezentarea standardului ISO/IEC 17025:2018
 • cerinte generale (impartialitate, confidentialitate), structurale, cerinte privind resursele (personal, conditii de mediu, produse si servicii furnizate din exterior, echipamente, trasabilitate metrologica), cerinte referitoare la proces (contractare, prelevare, esantionare, manipularea probelor, incertitudine de masurare, asigurarea calitatii rezultatelor, raportare, validarea metodelor, managementul lucrarilor neconforme, inregistrari tehnice, reclamatii, controlul datelor), cerinte de management – optiuni)
 • Principiile managementului calitatii si terminologia utilizata
 • Standarde utilizate in activitatea de audit
 • Prezentarea standardului ISO 19011 (referinte normative, termeni si definitii specifice, ciclul PDCA in activitatile de audit, principii de auditare, pregatirea pentru audit, liste de verificare, sedinta de deschidere, tehnici de audit, raportatea neconformităţilor, şedinţa de închidere, preocupari actuale pentru revizia ISO 19011).
 • Scenarii de audit: cazuri reale, prezentate interactiv
 • Testarea finala (teoretica: test grila si practica: studii de caz)

Durata

3 zile

Certificate

 • Certificat de absolvire TUVKarpat
 • Optional Certificat TUV Thuringen e.V. Germania (50 euro + TVA)

Investitie

250 euro + TVA

Inscriere

Talonul de participare se trimite scanat pe adresa de e-mail: training@tuvkarpat.ro sau prin fax la numarul 031 8153702.

Reduceri

 • Preturile mentionate nu includ TVA. Plata se face in lei la cursul BNR din ziua platii
 • Organizatiile certificate TUV Thuringen e.V. Germania  –  20% discount
 • Pentru patru sau mai multe persoane din aceeasi organizatie – 15% discount
 • Pentru doua persoane din aceeasi organizatie sau pentru o participare anterioara la un curs TUVKarpat  – 10% discount

Locul desfasurarii: Online si Sediul TUVKarpat – Bucuresti, Bd. Octavian Goga nr.2, Tronson 3, Et.5 , Cam.7, sector 3 (Camera de Comert si Industrie a Romaniei).

decembrie 2022
No event found!
[]
1 Step 1
Numele si Prenume
Telefon
help
Nume Firma
edit
Alte Observatii
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter


This will close in 20 seconds