Auditor intern al sistemului de management al calitatii pentru laboratoare de incercari si/ sau etalonari conform ISO/IEC17025:2017

Perioada

Localitatea

Contact

02 - 03.04.2018
09 - 11.05.2018

Bucuresti

training@tuvkarpat.ro

ISO 17025 este un standard global pentru competenta tehnică a laboratoarelor de încercare şi etalonare.

Cursul este destinat cunoasterii si insusirii cerintelor relevante referitoare la implementarea sistemului de management al calitatii in laboratoarele de de incercari si/ sau etalonari conform ISO/IEC 17025:2017 si la auditarea acestora. Prezentarea teoretica a cerintelor de standard este completata de activitatea practica, de grup/echipa, vizand fixarea cunostintelor dobandite si demonstrarea aplicabilitatii acestora in diferite cazuri particulare.

 Grup Tinta

Cursul li se adresează angajatilor din diferite organizatii: reprezentantilor metrologi, conducatorilor de laboratoare, responsabililor cu verificarea tehnologiei, realizarii modalitatilor de masurare, evaluarea realizarii masurarilor, conducerii laboratoarelor de etalonare si de incercare/ examinare si care participa ocazional la auditul intern al cumparatorilor/ furnizorilor, precum si tuturor celor ce doresc sa-si actualizeze si sa-si consolideze cunostintele despre auditul sistemului de management al laboratorului.

Tematica

 • Standarde in domeniul sistemului de management al calitatii laboratoarelor: ISO 17025, ISO 15161, ISO 15189
 • Prezentarea standardului ISO/IEC 17025:
 • cerinte generale (impartialitate, confidentialitate), structurale, cerinte privind resursele (personal, conditii de mediu, produse si servicii furnizate din exterior, echipamente, trasabilitate metrologica), cerinte referitoare la proces (contractare, prelevare, esantionare, manipularea probelor, incertitudine de masurare, asigurarea calitatii rezultatelor, raportare, validarea metodelor, managementul lucrarilor neconforme, inregistrari tehnice, reclamatii, controlul datelor), cerinte de management – optiuni)
 • Principiile managementului calitatii si terminologia utilizata
 • Standarde utilizate in activitatea de audit
 • Prezentarea standardului ISO 19011 (referinte normative, termeni si definitii specifice, ciclul PDCA in activitatile de audit, principii de auditare, pregatirea pentru audit, liste de verificare, sedinta de deschidere, tehnici de audit, raportatea neconformităţilor, şedinţa de închidere, preocupari actuale pentru revizia ISO 19011).
 • Scenarii de audit: cazuri reale, prezentate interactiv
 • Testarea finala (teoretica: test grila si practica: studii de caz)

Durata

3 zile

Certificat

 • Certificat de absolvire TUVKarpat
 • Optional Certificat TUV Thuringen e.V. Germania (50 euro + TVA)

Investitie

250 euro + TVA

Inscriere

Talonul de participare se trimite scanat pe adresa de e-mail: training@tuvkarpat.ro sau prin fax la numarul 031 8153702.

Reduceri

 • Organizatiile certificate TUV Thuringen e.V. Germania  –  20% discount
 • Pentru trei sau mai multe persoane din aceeasi organizatie – 15% discount
 • Pentru doua persoane din aceeasi organizatie sau pentru o participare anterioara la un curs TUVKarpat  – 10% discount

Locul desfasurarii: Sediul TUVKarapat – Bucuresti, Bd. Octavian Goga nr.2, Tronson 3, Et.8, Cam.6, sector 3 (Camera de Comert si Industrie a Romaniei).

Inscrieri cursuri de personal pentru:

Formular Cerere Oferta

Pentru mai multe informatii:

Contactati-ne!

Pentru a obtine certificare TUV Karpat:

Cerere Oferta

Aboneaza-te la newsletter!

Te asiguram ca nu trimitem mesaje spam!
Te tinem la curent doar cu informatii care te intereseaza!