Dupa lungi cautari, este gasit în sfarsit locul de parcare dorit. Acum trebuie doar parcat fara ciocniri, cautat în masina lucrurile de care e nevoie si suntem gata de plecare. Usa masinii este deschisa împingand usor si deja s-a întamplat ceva: o bicicleta, o motocicleta sau o alta masina s-a apropiat neobservata între timp. De multe ori, pentru utilizatorii de biciclete si motoare nu mai este deja posibila o ocolire.

Pentru Achmed Leser, cazul acesta este evident de clar: „Soferul care parcheaza se abate clar de la obligatiile sale de a fi atent la urcare, respectiv coborare. “Cine urca sau coboara trebuie sa procedeze în asa fel încat sa fie exclusa punerea în pericol al altui participant la trafic.” spune expertul in accidente.

Acelasi lucru este valabil, de altfel, si la partea copilotului autovehiculului. Pasagerii autovehicului care stau pe partea departa a carosabilului trebuie sa se asigure înainte sa coboare precum soferul, daca alti participanti la trafic sunt pusi în pericol sau lezati la deschiderea usii autovehiculului , da de gandit Leser. Deseori nu este luat în seama traficul din apropiere, mai ales de pasagerii care stau pe locurile din spate. Aici este luat în calcul si soferul, care printr-o singura privire în oglinda poate asigura o coborare sigura a tuturor pasagerilor.