fbpx

ISO pregateste un nou standard pentru sanatatea si siguranta ocupationala

ISO a aprobat crearea unui nou comitet pentru a dezvolta un standard international pentru sanatate si siguranta (OH & S)la locul de muncă.

Standardul mult-asteptat va oferi agentiilor guvernamentale, industriei si altor parti interesate un ghid eficient , usor de utilizat pentru imbunatatirea sigurantei angajatilor din tari din intreaga lume. Lucrarea va fi supravegheata de către Comitetul de proiect ISO (PC) 283, – Cerinte pentru sisteme de management al sanatatii si securitatii ocupationale .

Conform statisticilor OIM , 6 300 de persoane mori in fiecare zi ca urmare a unor accidente de muncă sau boli legate de munca – mai mult de 2,3 milioane de decese pe an. 317 milioane accidente au loc la locul de muncă anual, multe dintre acestea rezulta din absente prelungite de la locul de muncă. Multe astfel de accidente pot fi prevenite, iar viitorul standard ISO va oferi, pentru prima dată, un cadru international de cele mai bune practici pentru OH & S i si, astfel, reducerea accidentelor de muncă, leziunilor si bolilor profesionale la nivel mondial.

Secretariatul ISO / PC-283 a fost atribuit BSI, British Standards Institution , si este de asteptat prima sa reuniune care va avea loc la 21 sau 25 octombrie, 2013 in Londra, Marea Britanie. Comitetul de proiect ISO va fi insărcinat cu transformarea OHSAS 18001 (cerintele sistemului de management OH & S) intr-un standard ISO.

Comitetul de proiect ISO va reuni experti si parti interesate in managementul OH & S. Scopul comisiei va fi de a dezvolta un standardi urmarind structura de pionierat a unor standarde precum ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii sau ISO 14001:2004 de management de mediu.

sursa International Standard Organisation

decembrie 2022
No event found!
[]
1 Step 1
Numele si Prenume
Telefon
help
Nume Firma
edit
Alte Observatii
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter


This will close in 20 seconds