In prezent, standardul international ISO 45001 este in curs de dezvoltare.

Aceasta va ajuta organizatia, oferind un loc de munca sigur si sanatos pentru angajatii dumneavoastra si alte persoane, pentru a preveni decesele, prejudiciile legate de munca, precum si imbunatatirea continua a performantei OH & S.

Ultima actualizare ISO 45001 – februarie 2017.

In urma ultimei reuniuni de grup de lucru, ISO 45001, care a avut loc in data de 6 februarie 2017 putem furniza o informare despre actualizarea noului standard international de Sanatate si Securitate in munca (OH & S).

Un al doilea draft al standardului international (DIS2), va fi publicat in luna aprilie a acestui an. Va urma o perioada de 4 luni pentru a permite traducerea si votul.

Rezultatul ar trebui sa fie cunoscut pana la sfarsitul lunii iulie 2017 si se estimeaza ca va fi examinat pana in septembrie 2017.

In cazul in care DIS2 este aprobat si nu este necesara etapa de proiect final (FDIS), noul standard international ar putea fi publicat la inceputul lui noiembrie 2017.

Cu toate acestea, in cazul in care un FDIS este necesar, este mai probabil ca standardul sa fie publicat in trimestrul 2 din 2018.

Este foarte important sa fiti la curent cu cele mai recente informatii cu privire la activitatea de revizuire a principalelor standarde ale sistemelor de management. Va vom furniza actualizari regulate ale informatiilor referitoare la acest nou standard, din momentul de fata si pana cand aceasta va fi publicat oficial.

Care sunt beneficiile anticipate ale ISO / DIS 45001?

ISO / DIS 45001 aduce o imbunatatire a mediului de munca si a managementului al sigurantei in cadrul unei organizatii. Acest nou standard este o oportunitate pentru organizatii de a alinia directia lor strategica cu sistemul lor de management OH & S. In plus, exista o concentrare mai mare pe imbunatatirea performantelor sanatatii si securitatii la locul de munca.

Clientii nostri ne spun ca ar putea obtine mai multe beneficii ca urmare a punerii in aplicare de adoptarii sistemului de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca, cum ar fi:

• Reducerea numarului de accidente de munca, sanatate si deces
• Eliminarea sau minimizarea riscurilor OH & S
• Imbunatatirea performantei si a eficacitatii OH & S
• Demonstrarea responsabilitatii corporatiste si indeplinirea cerintelor lantului de aprovizionare
• Motivarea si angajarea personalului prin consultare si participare.