fbpx

DORITI SA OBTINETI UN CONTRACT IN STRAINATATE IN DOMENIUL INDUSTRIAL? CERTIFICAREA SGU – SCC

Doriti un certificat care sa va permita sa lucrati in strainatate? Doriti ca organizatia dvs. sa obtina mai usor contracte in tari precum Germania, Olanda sau Belgia?

SCC – SGU training si examinare pentru angajații operațional activi și managerii de nivel operațional

SCC – Safety Certificate for Contractors este un sistem de certificare sisteme de management si personal in domeniile mediului si sanatatii si securitatii ocupationale folosit de catre firmele din Germania, Austria si Tarile de Jos.

Scopul SCC este de a aduce firmele externe, numite contractori, la un nivel de securitate comparabil cu cel al angajatorilor.

Prima varianta a acestui sistem de certificare a aparut in Olanda sub denumirea de VCA (Veiligheids Checklijst Aannemers) si a fost dezvoltat de Raad voor Accreditatie (RvA). In 1995 – TGA, organismul german de acreditare a dezvoltat sistemul de certificare SCC (Safety Certificate for Contractors).

După implementarea lui cu succes, în septembrie 1995 a fost dezvoltat un sistem de certificare SCC adaptat la legislaţia germană, care a fost acreditat de către organismul de acreditare TGA – Trägergemeinschaft für Akkreditierung GmbH.

Între timp s-a făcut cunoscută platforma europeană SCC la care în prezent sunt participante comitetele sectoriale din Belgia, Germania, Olanda şi Austria. Atribuţia principală a acestei platforme SCC este de a asigura printre altele comparabilitatea sistemelor şi recunoaşterea reciprocă.

INFORMATII DESPRE INSTRUIREA SI EXAMINAREA SCC / SGU

SCC – INSTRUIREA CADRELOR DE CONDUCERE ŞI A ANGAJAŢILOR

• O componentă esenţială a SCC sunt cerinţele referitoare la instruirea angajaţilor şi cadrelor de conducere ale contractorilor. Pentru a asigura un standard unitar de instruire au fost stabilite conţinutul şi durata obligatorii pentru instruire şi criteriile obligatorii de examinare.

• În cazul utilizării angajaţilor în ţară, această cerinţă este îndeplinită prin respectarea Doc. 016, adică instruirea şi examenul pot fi realizate intern, în cadrul organizaţiei, atunci când cu executarea este autorizată o persoană, care poate dovedi calificarea în calitate de specialist in securitatea muncii.

În cazul în care angajaţii sunt utilizaţi în străinătate, se recomandă examinarea decătre un organism neutru autorizat, utilizând Doc. 018, întrucât în Olanda sunt recunoscute exclusiv acele examinări de angajaţi, care au fost realizate cu promovare de către un organism neutru şi care sunt dovedite printr-un certificat, care conţine logo-ul SCC. Angajaţii care nu au o astfel de dovadă adeseori nu primesc în Olanda acces pe respectivele şantierele de lucruÎn cazul utilizării angajaţilor în ţară instruirea şi examinarea pot fi realizate cu respectarea Documentului 016 în cadrul organizaţiei, atunci când persoana desemnată cu efectuarea poate dovedi calificarea în calitate de expert cu securitatea muncii.

Atunci când lucrătorii sunt utilizaţi în străinătate,se recomandă examinarea acestora de către un organism neutru acreditat, cu aplicarea Documentuluui 018, întrucât în Olanda este recunoscută exclusiv examinarea cu rezultate positive a angajaţilor de către un organism neutru şi care poate fi dovedită cu un certificat, care conţine logo-ul SCC.

SCC – PERSONALUL DE CONDUCERE Doc. „017“

Termenul Personal de conducere

• Denumirea şi rangul unor persoane din organizaţie nu reprezintă caracteristicile unui cadru de conducere (ierarhie superioară).

• Nici nivelul salariului nu este determinant.

• Din punctul de vedere al securităţii muncii caracteristica esenţială a cadrelor de conducere este autoritatea de a da indicaţii, directive.

• Astfel un cadru de conducere este acea persoană, care este autorizată să dea indicaţii pentru cel puţin o altă persoană.

Aici se includ de asemenea angajaţii care au de dat indicaţii altor persoane doar interimar, de ex. la formarea unui nou coleg.

• În acest sens nu este necesară o confirmare sub formă scrisă (contract, dovadă).

În conformitate cu Documentul 017

Cadrele de conducere de la nivel operativ sunt autorizaţi să dea indicaţii şi participă la prestarea activităţii (de ex. directori, directori de filiale, manager construcţii, conducător de proiect, diriginte de şantier, maistru/ tehnician;contramaistru, mecanic şef, şef echipă)
În cazul utilizării cadrelor operative de conducere în ţară şi străinătate instruirea poate fi realizată de către organizaţii externe de învăţământ sau prin studiu individual.
Examinarea se realizează în conformitate cu documentul 017 de către o organizaţie examinatoare autorizată de către U-SK SCC.

În firmele de producţie din industria germană se apelează într-o măsură tot mai mare la contractorii pentru servicii tehnice. Aceşti contractori sunt organizaţii, care în baza contractuluui de prestări de servicii sau de lucru prestează pentru angajatorii lor anumite servicii tehnice sau lucrări.

• Pentru utilizarea acestor contractori sunt necesare anumite premize, printre care şi obligaţia de a face dovada calificării necesare, inclusiv în domeniul securităţii şi protecţiei muncii.

• Din acest motiv firmele membre ale Asociaţiei economice din extracţia petrolului şi gazelor naturale (WRG) din zona upstream şi firmele membre ale Societăţii ştiinţifice germane pentru petrol, gaze naturale şi cărbune (DGMK) din zona downstream au introdus un permis de securitate unitar pentru contractori şi proprii angajaţi, în care se înregistrează toate informaţiile importante referitoare la sănătatea şi securitatea muncii.

• Permisul de securitate nu este un document oficial.
MAI MULTE INFORMATII DESPRE PROCEDURILE DE CERTIFICARE PERSONAL SCC – SGU

decembrie 2022
No event found!
[]
1 Step 1
Numele si Prenume
Telefon
help
Nume Firma
edit
Alte Observatii
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter


This will close in 20 seconds