In niciun caz nu ar trebui sa se mearga extrem de incalzit in apa, pentru ca racirea brusca a corpului poate conduce la colaps circulator. De aceea este recomandat sa se faca inainte un dus, bineinteles si din motive igienice.

Totodata este important ca stomacul sa nu fie nici prea plin, dar nici gol: apa exercita o presiune asupra stomacului care poate influenta sistemul nervos vegetativ si conduce la probleme de circulatie.Pentru prevenirea accidentelor, fiecare persoana ar trebui sa citeasca  pentru propria siguranta indicatiile de pe panouri, inainte de folosirea toboganelor, a trambulinelor si a altor atractii asemanatoare.

Copiii trebuie sa fie amplu instruiti de catre parintii lor sau de personalul de paza. Pe indicatoare se gasesc in mod normal urmatoarele mentionari:

  • Felul respectiv gradul de dificultate al toboganului
  • Varsta minima si maxima a utilizatorilor
  • Adancimea apei in zona de scufundari
  • Pozitiile permise pentru alunecarea pe tobogan
  • Distanta necesara intre utilizatori

Pentru realizarea sigura a alunecarii este important ca utilizatorii sa paraseasca, cat mai repede posibil, zona de aterizare pentru a evita ciocnirea cu urmatoarea persoana. Stationarea sau inotul persoanelor in zona de aterizare, precum si urcarea persoanelor in sensul invers alunecarii nu sunt permise. De asemenea ar trebui respectat semnalul luminos, daca acesta exista.

Din pacate au loc tot mai multe accidente care au la baza comportamentul gresit al utilizatorilor, pozitii de alunecare interzise precum „capul inainte”.

Ranile precum fracturile dentare, cele la maxilar si ocazional paraplegiile nu trebuie excluse atunci cand se actioneaza gresit.

In principiu este valabila premisa: siguranta inaintea rapiditatii.