Definiția produselor cosmetice în UE/ Definiția produselor cosmetice în Regulamentul 1223/ 2009:
„Definiția produselor cosmetice” = orice substanță sau amestec destinat să fie pus în contact cu părțile externe ale corpului uman (epiderma, sistemul de păr, unghiile, buzele și organele genitale externe) sau cu dinții și membranele mucoase ale cavității bucale, în scopul exclusiv sau în principal să le curățe, să le parfumeze, să le schimbe aspectul, să le protejeze, să le păstreze în stare bună sau să le corecteze mirosurile corporale. (Regulamentul UE 1223/2009, articolul 2.1.a)
GMP se aplică produselor cosmetice?
GMP este primul pas în conformitatea produselor cosmetice, oferind o abordare cuprinzătoare pentru managementul calității. Acesta asigură că modul în care un produs este proiectat, formulat, fabricat, ambalat, depozitat și expediat este realizat în siguranță, igienic și responsabil.
GMP-ul pentru cosmetice reprezintă un set de reguli operaționale și ghiduri organizaționale concentrate pe factori administrativi, manageriali, umani și tehnici care influențează calitatea produselor cosmetice.
Care este standardul ISO GMP pentru produse cosmetice?
ISO 22716 oferă îndrumări pentru documentarea și reglementarea producției, controlului calității, depozitării și expedierii/ distribuției produselor cosmetice. Orientările standardului vor oferi organizației dumneavoastră metode practice de gestionare a numeroșilor factori care pot reprezenta riscuri privind calitatea produsului.
Liniile directoare GMP au fost elaborate pentru a oferi asistență industriei cosmetice în conformitate cu prevederile legiuitorului în domeniu la nivel internațional și domestic/ național, privind produsele cosmetice. Deoarece acest referențial este destinat în special produselor cosmetice, se ține cont de o delimitare clară față de GMP-ul pentru medicamente sau produse farmaceutice.
Bunele practici de fabricație reprezintă o orientare generală pentru producători pentru a-și dezvolta propriul sistem și proceduri interne de management al calității. Trebuie îndeplinit obiectivul important, și anume produsele finite trebuie să îndeplinească standardele de calitate adecvate utilizării lor pentru a asigura sănătatea, confortul și beneficiul consumatorului.
Obiectivul orientărilor privind bunele practici de fabricație a produselor cosmetice (GMP) este de a se asigura că produsele sunt fabricate și controlate în mod constant la calitatea specificată. Este preocupat de toate aspectele asigurarii calitatii, producției și controlului calității.
Calitatea unui produs depinde de materiile prime, de procesele de producție și de control al calității, de clădire, de echipamente și de personalul implicat.
Beneficiile cursului GMP
Finalizarea acestui curs despre GMP pentru fabricarea produselor cosmetice va ajuta personalul și alte părți interesate din industria de profil să înțeleagă cerințele de conformitate cu bunele practici de fabricație (GMP).
Acest curs GMP prezintă regulile și reglementările industriei cosmetice, concentrându-se pe principiile și liniile directoare de bună practică de fabricație (GMP) pentru producătorii de produse cosmetice.
Acesta explorează cele mai recente tendințe din industria cosmetică (de exemplu, substanțe interzise, interdicții de testare pe animale) și modificări de reglementare de pe tot globul.
Acesta va ajuta producătorii și angajații lor să înțeleagă cum să-și îndeplinească cerințele GMP pentru producția de produse cosmetice sau să se pregătească pentru un audit.
La finalizarea cursului, participanții vor fi capabili să:
Pe tot parcursul cursului, performanța fiecărui cursant este evaluată în funcție de sarcini, discuții, prezentări, contribuții personale, gestionarea optimă a timpului și punctualitate.
Înscrierile se pot transmite direct pe training@tuvkarpat.ro
Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanți se va face o ofertă personalizată.
Compania
Protecția datelor
Servicii
TÜV Thüringen Karpat 2024 @ All rights reserved