Pentru producătorii de suplimente alimentare și de ingrediente active naturale de origine vegetală, animală, produse ale stupului sau de sinteză, precum și pentru distribuitorii și transportatorii acestora, este o responsabilitate implicită de a-și instrui angajații în mod corespunzător pentru îndeplinirea sarcinilor lor în conformitate cu cGMP. Această instruire are scopul de a se asigura că angajații din fabricația suplimentelor alimentare învață recomandarile GMP care sunt importante pentru zona lor de operare și știu cum să le implementeze, monitorizeze, măsoare și imbunătățească, dar mai ales să fie la curent cu cerințele legale și alte cerințe actualizate în acest domeniu de activitate, atât de complex și care ființează într-un mediu concurențial acerb.
În timpul acestui curs veți afla cum funcționează diferitele sisteme de management și cum interacționează ele. Ca urmare, vă vor fi arătate posibilități de a vă îmbunătăți integrarea sistemelor și cum să le rulați eficient și în conformitate cu cGMP în domeniul suplimentelor alimentare.
O cerere în creștere a publicului pentru suplimente a dus la un val de companii care creează, produc și comercializează suplimente alimentare. Întrucât autoritățile de reglementare încep să adopte o poziție mai fermă cu privire la aplicarea politicilor de reglementare, procedurilor și conformității cu GMP, este important ca toate companiile să verifice dacă produsele lor respectă cele mai recente reglementări și prevederi când lansează pe piață un supliment alimentar. Suplimentele alimentare sunt definite ca produse alimentare care sunt surse concentrate de nutrienți (adică minerale și vitamine) sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic, comercializate sub formă „dozată” (de exemplu, comprimate, capsule gelatinoase sau vegetale tari sau moi, soluții de uz intern) pentru a fi incluse în dieta normală.
Uniunea Europeană reglementează suplimentele alimentare fiind considerate produse alimentare și, prin urmare, se vor aplica mai multe legislații europene suplimentare, pe lângă legile naționale specifice.
Toți cei implicați în activitatea de conformitate cu GMP, distribuția și transportul suplimentelor alimentare se confruntă în mod continuu cu noi provocări din cauza cerințelor de reglementare în schimbare sau a vidului de legislatie, și, în același timp, a nevoilor crescânde de eficacitate prin eficiență și mai ales a calității acestora, cu accent pe conceptul de siguranță. În acest context, trebuie să fie familiarizați cu multe aspecte și procese legate de GMP, cum ar fi:
Managementul conformității, Managementul neconformității, Managementul riscului de calitate, Managementul documentelor și datelor, monitorizare, evaluare și calitate, etc.
Acestea nu sunt sisteme de sine stătătoare. Toate sunt legate între ele și într-o evoluție continuă: o deviație provoacă o investigare a eșecului care este urmată de un CAPA care poate duce la o schimbare și un control al schimbării.Toate informațiile relevante trebuie să fie documentate în evaluările calității, iar managementul riscului este cheia pentru aproape orice; totul ar trebui să fie documentat și datele tratate ca un întreg, pe tot ciclul de viață al suplimentului alimentar.
Pe tot parcursul cursului, performanța fiecărui cursant este evaluată în funcție de sarcini, discuții, prezentări, contribuții personale, gestionarea optimă a timpului și punctualitate.
Înscrierile se pot transmite direct pe training@tuvkarpat.ro
Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanți se va face o ofertă personalizată.
Compania
Protecția datelor
Servicii
TÜV Thüringen Karpat 2024 @ All rights reserved