fbpx

Laborator de microbiologie în Industria Suplimentelor Alimentare, creditat de Colegiul Farmaciștilor (16 puncte)

Acest curs este creditat de Colegiul Farmaciștilor beneficiind de creditele EFC ( Educație Farmaceutică Continuă) – însumând 16 puncte.

Rolul microbiologiei în domeniul suplimentelor alimentare devine din ce în ce mai important. Conceptul de control microbian/ valoare a contaminării microbiene în domeniul suplimentelor alimentare este din ce în ce mai mult în centrul atenției autorităților de reglementare, în timpul depunerii dosarelor produselor în vederea obținerii notificării de circulație pe piață și inspecțiilor, a producătorilor în timpul fabricației industriale în vederea comercializării, în timpul procesului complex de cercetare – dezvoltare și monitorizare post – marketing – ca dovada că subiectului „Suplimente alimentare ” îi sunt dedicate capitole consistente în Farmacopei de circulație internațională.

Provocările actuale sunt efectele de mascare ale unor potențiale contaminări microbiene, implementarea metodelor microbiologice alternative, controlul microbiologic al materiilor prime, intermediarilor, produselor finite suplimente alimentare cu ingrediente active de origine naturală vegetală, animală sau produse ale stupului, ingrediente active obținute prin biotehnologie, aspectele de tehnică de verificare a contaminării microbiene și aspectele referitoare la monitorizarea post – marketing. Au existat un număr tot mai mare de constatări pe aceste subiecte în rapoartele de inspecție sau audit al autorităților, partenerilor de contract ale producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor de materii prime- materiale- intermediari, companiilor de transport, al celor de stocare sau depozitare, care operează în domeniul suplimentelor alimentare.

Un set planificat de controale pentru microorganisme, derivat din înțelegerea curentă și corectă a produsului și procesului, care asigură performanța procesului și calitatea produsului, reprezintă o strategie inovativă de abordare a contaminării microbiene de-a lungul ciclului de viață al produsului și deci reliefează încă odată importanța laboratorului de microbiologie. Controalele pot include parametri și atribute legate de substanța activă, excipienți, materialele și componentele produselor finite, condițiile de funcționare a instalațiilor și echipamentelor, controale în timpul procesului, specificațiile produsului finit, precum și metodele și frecvența asociată, de monitorizare și control.

Prin urmare, provocarea este de a satisface cerințele de reglementare alături de așteptările de calitate și financiare ale managementului.
Acest curs vă oferă o oportunitate de a vă familiariza cu noile cerințe de reglementare ale controlului microbiologic și provocările legate de aspectele calității referitoare la suplimentele alimentare.

Mai trebuie să implementați câteva recomandări/ cerințe în compania dumneavoastră și aveți nevoie de sugestii? Sau ați dori să vă revizuiți abordarea și să o comparați cu experiența altor colegi și a inspectorilor?
Subiectele clasice ale controlului contaminării precum validarea curățeniei, monitorizarea mediului, curățarea și dezinfecția, igiena personalului vor fi, de asemenea, discutate cu dumneavoastră.

Grup Țintă

Acest curs este de interes pentru profesioniștii din domeniul suplimentelor alimentare

Producători de suplimente alimentare naturale și cu ingrediente active de sinteză

Companii farmaceutice și biofarmaceutice care au în portofoliu și suplimente alimentare

Distribuitori en-gros și en-detail care au în portofoliu suplimente alimentare

Autorități și furnizori cu responsabilități în producția, controlul calității, asigurarea calității suplimentelor alimentare, ingredientelor active sau intermediarilor în fabricația suplimentelor alimentare

Personalul responsabil de monitorizarea mediului în unitățile de fabricație suplimente alimentare

Microbiologi

Personalul de Asigurare a Calității/ Controlul calității/ R&D/ Afaceri de Reglementare

Manageri de producție/ Manageri QC

Managementul superior

Instituții de cercetare academică

Laboratoare care lucrează sub contract

Inginerie

Tematică

Cerințe de bază pentru laboratoarele microbiologice

Managementul laboratorului

Organizarea laboratorului și calificarea echipamentelor

Recomandări ale GMP pentru suplimente alimentare privind Controlul calității

Conceptele de „curat” și „murdar”

Instruirea personalului laboratorului de microbiologie

Evitarea contaminării încrucișate

Normative de verificare a contaminării microbiene în fabricația suplimentelor alimentare

Contaminarea microbiană: Test de enumerare microbiană pentru produse nesterile; metode de enumerare microbiană conform standardului armonizat; parametri relevanți în procedura de testare; alegerea celei mai potrivite metode de testare; calitatea microbiană a excipienților, ingredientelor active și produselor finite suplimente alimentare

Teste pentru microorganisme specificate: metode de testare; provocări privind testarea adecvării; provocări cu testul de promovare a creșterii

Definirea nivelurilor de alertă și acțiune pe baza datelor istorice

Abordarea testării de evaluare a riscurilor

Este nevoie de validarea metodelor microbiologice?

Validarea reactivilor din laboratorul microbiologic și studii de stabilitate

Conceptul OOS

Identificarea și evaluarea riscurilor de contaminare, stabilirea opțiunile de diminuare sau eliminare și stabilirea planurilor pentru acțiuni corective și preventive

Proiectarea, implementarea, monitorizarea și îmbunătățirea atitudinii, culturii organizaționale privind tratarea diferitelor surse de contaminare și a rezultantelor lor pentru a îmbunătăți politica proprie de calitate, privind controlul și ținerea sub control a contaminării microbiene și stării de igiena referitoare la produs, proces, personal, companie

Studii de caz

Pe tot parcursul cursului, performanța fiecărui cursant este evaluată în funcție de sarcini, discuții, prezentări, contribuții personale, gestionarea optimă a timpului și punctualitate.

Durată

2 zile

Certificate

Certificat de absolvire TÜV Thüringen Karpat

Opțional - Certificat TÜV Thüringen e.V. Germania (50 euro + TVA)

Investiție

350 euro
*prețul afișat nu conține TVA

Înscriere

Înscrierile se pot transmite direct pe training@tuvkarpat.ro

Reducere*

Organizațiile certificate TÜV Thüringen e.V. Germania - 20% discount

Pentru trei sau mai multe persoane din aceeași organizație – 15% discount

Pentru două persoane din aceeași organizație sau pentru o participare anterioară la un curs TÜV Thüringen Karpat - 10% discount

Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanți se va face o ofertă personalizată.

Recomandări cursuri