Acest curs este creditat de Colegiul Farmaciștilor beneficiind de creditele EFC ( Educație Farmaceutică Continuă) – însumând 16 puncte.
Rolul microbiologiei în domeniul suplimentelor alimentare devine din ce în ce mai important. Conceptul de control microbian/ valoare a contaminării microbiene în domeniul suplimentelor alimentare este din ce în ce mai mult în centrul atenției autorităților de reglementare, în timpul depunerii dosarelor produselor în vederea obținerii notificării de circulație pe piață și inspecțiilor, a producătorilor în timpul fabricației industriale în vederea comercializării, în timpul procesului complex de cercetare – dezvoltare și monitorizare post – marketing – ca dovada că subiectului „Suplimente alimentare ” îi sunt dedicate capitole consistente în Farmacopei de circulație internațională.
Provocările actuale sunt efectele de mascare ale unor potențiale contaminări microbiene, implementarea metodelor microbiologice alternative, controlul microbiologic al materiilor prime, intermediarilor, produselor finite suplimente alimentare cu ingrediente active de origine naturală vegetală, animală sau produse ale stupului, ingrediente active obținute prin biotehnologie, aspectele de tehnică de verificare a contaminării microbiene și aspectele referitoare la monitorizarea post – marketing. Au existat un număr tot mai mare de constatări pe aceste subiecte în rapoartele de inspecție sau audit al autorităților, partenerilor de contract ale producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor de materii prime- materiale- intermediari, companiilor de transport, al celor de stocare sau depozitare, care operează în domeniul suplimentelor alimentare.
Un set planificat de controale pentru microorganisme, derivat din înțelegerea curentă și corectă a produsului și procesului, care asigură performanța procesului și calitatea produsului, reprezintă o strategie inovativă de abordare a contaminării microbiene de-a lungul ciclului de viață al produsului și deci reliefează încă odată importanța laboratorului de microbiologie. Controalele pot include parametri și atribute legate de substanța activă, excipienți, materialele și componentele produselor finite, condițiile de funcționare a instalațiilor și echipamentelor, controale în timpul procesului, specificațiile produsului finit, precum și metodele și frecvența asociată, de monitorizare și control.
Prin urmare, provocarea este de a satisface cerințele de reglementare alături de așteptările de calitate și financiare ale managementului.
Acest curs vă oferă o oportunitate de a vă familiariza cu noile cerințe de reglementare ale controlului microbiologic și provocările legate de aspectele calității referitoare la suplimentele alimentare.
Mai trebuie să implementați câteva recomandări/ cerințe în compania dumneavoastră și aveți nevoie de sugestii? Sau ați dori să vă revizuiți abordarea și să o comparați cu experiența altor colegi și a inspectorilor?
Subiectele clasice ale controlului contaminării precum validarea curățeniei, monitorizarea mediului, curățarea și dezinfecția, igiena personalului vor fi, de asemenea, discutate cu dumneavoastră.
Pe tot parcursul cursului, performanța fiecărui cursant este evaluată în funcție de sarcini, discuții, prezentări, contribuții personale, gestionarea optimă a timpului și punctualitate.
Înscrierile se pot transmite direct pe training@tuvkarpat.ro
Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanți se va face o ofertă personalizată.
Compania
Protecția datelor
Servicii
TÜV Thüringen Karpat 2024 @ All rights reserved