Centrului de formare profesionala ERFURT si Academia TÜV apartinand de TÜV Thüringen au semnat astazi, 19 mai 2016, un contract de cooperare. Prin acest parteneriat se doreste patrunderea ofertantilor de formare si pe viitor in ofensiva educatiei; si asta atat in formarea profesionala, cat si in ceea ce priveste ofertele de dezvoltare continua a formarii.

Expertii sunt intrebati ca si pana acum. Mai ales cand vine vorba de profesii tehnice, companiile se confrunta in ziua de azi cu provocari imense la ocuparea locurilor de munca. Centrul de formare profesionala ERFURT si Academia TÜV vor asadar, prin cooperarea lor, sa foloseasca mai bine sinergiile si astfel sa ofere companiilor din Thüringen ample calificari, totul de la o singura sursa. Acest lucru nu numai ca aplica zicala referitoare la invatarea pe durata intregii vieti, ci vine si cu avantaje directe pentru economie, precum un partener de discutie, cai scurte, formarea unor oferte de invatare, precum si ecomisirea timpului si a banilor.

Thomas Büschel, directorul general al Academiei TÜV, a pus accent la semnarea contractului pe importanta formarii profesionale. „ Ceea ce se invata o singura data nu mai este indeajuns in aceasta lume moderna si foarte schimbatoare a muncii. Calificarile suplimentare, autorizatiile speciale si competentele sunt mai cautate ca niciodata pe piata muncii. Ofertele de dezoltare profesionala si calificare ale academiei TÜV se completeaza unitar cu formarea profesionala initiala a centrului de formare ERFURT”, relateaza Büschel. Managerul centrului de formare ERFURT, Frank Belkner, vorbea despre o mai buna calitate a educatiei. “Prin parteneriat cu academia TÜV dorim sa largim din nou sfera ofertelor complexe de formare si continuare a formarii in domeniul tehnic-industrial. Doi parteneri puternici de pe piata educatiei actioneaza impreuna, urmarind acelasi scop”, a accentuat Belkner, directorul centrului de formare.

160519_Kooperationsvertrag_ebz-TÜV Akademie_021 160519_Kooperationsvertrag_ebz-TÜV Akademie_042

160519_Kooperationsvertrag_ebz-TÜV Akademie_045 160519_Kooperationsvertrag_ebz-TÜV Akademie_057