fbpx
Invatare

Șapte motive pentru educație continuă – Cunoașterea te face să fii în siguranță!

Personalul cu cunoștințe actualizate și moderne reprezintă capitalul oricărei organizații de succes – indiferent de industria sau de mărimea companiei. Tehnologiile sunt în continuă evoluție, normele și reglementările sunt actualizate în mod constant, noi căi le înlocuiesc pe cele vechi. Prin urmare, în societatea cunoașterii de astăzi, nu mai este suficient să se mențină pur și simplu nivelul educațional existent al forței de muncă. Pentru a avea succes pe piață, cunoștințele angajaților ar trebui să fie mereu la zi. Prin urmare, cei care doresc să se impună cu succes în fața concurenței nu pot evita să dispună în permanență de cunoștințe actualizate, pentru a putea reacționa rapid la cererile clienților și pentru a acționa în conformitate cu legea.

De ce formarea continuă este întotdeauna benefică pentru companii

Personalul calificat în mod corespunzător asigură o valoare adăugată și oferă companiilor avantaje competitive clare. Datorită calității remarcabile a serviciilor oferite de angajații competenți din punct de vedere social și profesional, satisfacția clienților crește în primul rând. Riscurile de răspundere sunt, de asemenea, reduse la minimum datorită aplicării de noi cunoștințe și competențe formate. Pe de altă parte, rezultă că competența profesională trebuie să fie mereu consolidată și dezvoltată în mod continuu pentru a integra în mod constant noile tendințe și evoluții în portofoliul individual de cunoștințe. Cunoștințele de bază utilizate în mod obișnuit în activitatea de zi cu zi ar trebui să fie în mod constant puse sub semnul întrebării și reînnoite pentru a consolida conștientizarea “de ce” activității.

Dacă sarcinile de lucru sunt văzute în acest mod în contextul unei imagini de ansamblu, se creează motivație și satisfacție la locul de muncă, ceea ce le permite angajaților să facă față mai ușor schimbărilor viitoare și noilor situații de lucru datorate salturilor tehnologice. Cei care pot evalua relativ bine ceea ce urmează, pe baza unei pregătiri suplimentare, se pot adapta în mod conștient la ceea ce urmează și pot face față cu încredere.

Marea artă în acest caz este, bineînțeles, să se asigure că cunoștințele sunt transmise organizației. Acest transfer de cunoștințe ar trebui să facă parte din cultura corporativă pentru a înțelege educația ca un bun cultural și pentru a promova bucuria de a învăța la toate nivelurile. Astfel, o astfel de atitudine față de învățarea pe tot parcursul vieții are efecte pozitive – nu numai din punct de vedere al imaginii – pentru a asigura viitorul organizației și este benefică și pentru angajați și pentru dezvoltarea lor personală, în cazul în care competențele lor sunt recunoscute, promovate și utilizate. Având în vedere întregul personal, organizația poate astfel să dezvolte multe talente individuale și să le transforme într-un punct forte pentru întreaga companie.

Șapte motive pentru continuarea studiilor

1. Inovare și creșterea eficienței

Formarea continuă asigură inovația și creșterea eficienței datorită cunoștințelor actualizate. Angajații sunt încurajați să acționeze în mod autonom și să avanseze idei. Personalul calificat poate fi gestionat în mod eficient, cu puțin timp petrecut pentru supraveghere și îndrumare.

2. Certitudinea juridică și conformitatea cu normele

Formarea continuă contribuie la securitatea juridică în cadrul companiei și la o abordare conformă cu normele. Reprezentanții calificați și persoanele responsabile asigură conformitatea cu reglementările și standardele relevante – de la siguranța la locul de muncă și managementul calității până la obligațiile de sustenabilitate. Astfel, organizația reduce la minimum riscurile de răspundere și cererile de recurs.

3. Cunoștințele actuale

Formarea continuă aduce în cadrul organizației cunoștințe actuale privind stadiul actual al tehnicii și condițiile-cadru legale, deoarece acestea sunt aplicate în interesul companiei imediat după evenimentul de formare. Beneficiile anumitor evoluții și tendințe pot fi evaluate într-un stadiu incipient și integrate în procesele companiei.

4. Asigurarea lucrătorilor calificați

Formarea continuă contribuie direct la asigurarea forței de muncă calificate în cadrul întreprinderii. Personalul cu formare multifuncțională poate fi repartizat în mod flexibil pentru a răspunde cererii de cunoștințe de specialitate. Valoarea adăugată este asigurată pe termen lung. Angajații mai în vârstă, bine pregătiți, continuă să poată fi angajați prin cursuri de perfecționare adecvate și sunt pregătiți să facă față unor salturi tehnologice care, în unele cazuri, sunt semnificative.

5. Menținerea angajaților

Formarea continuă are un efect direct asupra loialității angajaților și asigură o situație stabilă a personalului, deoarece satisfacția profesională crește. Angajații care sunt (au voie să fie) instruiți sunt loiali companiei. Aceștia își abordează sarcinile cu angajament și motivație.

6. Schimbul de experiență

Prin schimbul de experiențe și discuțiile pe care participanții le au în timpul evenimentului de formare, formarea ulterioară aduce noi impulsuri și repere pentru propria abordare în cadrul companiei. Proverbiala privire în culisele altor organizații oferă o importantă sursă de reflecție care are un impact pozitiv asupra propriei abordări și, prin urmare, asupra companiei.

7. Rentabilitatea educației

Formarea continuă duce la o rentabilitate a educației – fiecare euro investit aduce un profit în ceea ce privește creditul financiar al organizației. Fie că este vorba de costuri de boală mai mici datorate unui număr minim de accidente, obținute de lucrători calificați și instruiți în mod corespunzător, fie că este vorba de îndeplinirea mai eficientă a sarcinilor de lucru învățate în cadrul unui curs special de formare.

Puteți aștepta deja cu nerăbdare următorul WissenPLUS, în care veți afla contextul fiecărui motiv individual pentru formare suplimentară și efectele pozitive asupra organizației dumneavoastră.

Rămâneți curioși.